Välkommen!

 

Välkommen till BeeWrappo!

Vi är ett svenskt varumärke som producerar bivaxdukar och plastfilm. Vårt mål är att göra det enklare för alla att minska sin dagliga plastförbrukning och plastbanta, men också att göra matförpackning roligare!

Grundaren Elin reste runt i Asien och såg hur vacker vår natur är men insåg också hur mycket plast vi använder dagligen och hur det påverkar miljön. På många platser hamnar mycket plast i havet eller bränns upp. 

Vi kanske tänker att det är ett problem för mindre utvecklade länder och att vår lilla plastförbrukning inte spelar någon roll när industrier och andra länder har stor miljöpåverkan. Men vår dagliga förbrukning påverkar efterfrågan på produkter som produceras, ofta i länder med sämre miljöstandard än i Sverige. Dessutom skickas mängder med produkter runt om på jorden, vilket också påverkar utsläppen jämfört med återanvändningsbara produkter. Hur mycket plast förbrukar du varje dag? Hur mycket återvinner du? Många av oss kanske återvinner plastflaskor och plastförpackningar. Men mindre plastprodukter som plastfilm eller plastpåsar för matförvaring hamnar ofta i hushållssopporna, bränns och försvinner.  

Det här är en enkel sak att förändra - genom att använda tex. bivaxdukar till matförvaring. Vi påverkar efterfrågan av plastprodukter. Om vi kan göra en liten förändring i våran vardag - kan vi påverka mycket tillsammans. Gör ditt bästa för att minska klimatförändringarna!

Vi vill göra bivaxdukar till en vardaglig produkt i Sverige och göra den tillgänglig för alla till ett bra pris. Vi vill också förmedla fler produkter som alternativ till engångsplast. 

Genom att följa vår blogg och sociala medier kommer du få ta del av bra tips för att leva miljövänligt och annat smått och gott!

Lämna en kommentar